FAQ

Vragen rond samenstelling

Ja, de hoeveelheid metaal is belangrijk omdat het de geleiding van energie beïnvloedt. Een evenwichtige hoeveelheid metaal is essentieel voor de effectiviteit van orgonite.

Gangbare metalen zijn aluminium, koper en brons. Sommige makers gebruiken ook andere metalen zoals ijzer, zilver of goud.

Ja, de combinatie van kristallen en metalen is essentieel. Kristallen fungeren als energie-amplifiers en het metaal trekt, geleidt en reflecteert energie.

Lagen helpen bij het creëren van een matrix waarin energie kan circuleren en wordt versterkt.  Ze geven ook diepte aan de orgonite.
Een orgonite met meer lagen heeft een grotere diepte en kan dus meer energie opslaan en versterken.

Veelvoorkomende kristallen zijn kwarts, amethist, rozenkwarts, en meer. Elk kristal kan gebruikt worden, doch elk kristal heeft specifieke eigenschappen die de orgonite een unieke energie geven.

Meestal wordt polyesterhars gebruikt vanwege zijn transparantie, duurzaamheid en de mogelijkheid om goed met kristallen en metalen te hechten.

Epoxyhars wordt als natuurlijker beschouwd. De basis is organisch. 
Alternatieven zoals bijenwas zijn niet praktisch gebleken.

Vragen rond het maken van orgonite

Alles wat je op Orgonite.be vindt is ter plaatse handgemaakt.
Op het web vindt je ook orgonites die vervaardigd zijn met commerciële productieprocessen.

Het basisproces omvat het plaatsen van metalen en kristallen in lagen, waarna hars wordt toegevoegd. Het geheel wordt uitgehard tot een stevige matrix.

Ja, ambachtelijk gemaakte orgonite is unieker en persoonlijker, terwijl commerciële productie vaak gestandaardiseerd is.
De handgemaakte orgonite is gemaakt volgens de regels van de kunst en garandeert een optimale werking van je stuk. 

De commerciële orgonite is meestal ook niet opgebouwd in afwisselende lagen orgonische en anorganisch materiaal. Ze bevatten weinig of soms zelfs geen metaal, terwijl metaal essentieel is om de orgone energie aan te trekken. 

Het maken van orgonite is temperatuursgevoelig en bijgevolg seizoensgebonden. De tussenseizoenen zijn de beste periodes om orgonite te vervaardigen. 

Ja, ik bied maatwerk aan. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Voor maatwerk wordt een meerkost aangerekend van 15% per stuk, doch met een minimum van 5 euro per stuk. 

Er kan een voorschot gevraagd worden van 30% tot 50%, afhankelijk van de soort die je wenst. 

Lees zeker eens de volgende vraag: ‘Iets kopen wat gemaakt is of maatwerk’

Kies je voor een reeds gemaakt stuk, dan weet je op voorhand hoe de orgonite er uit ziet en hoe de energie is. Je kan dit steeds lezen in de beschrijving van het stuk in de webwinkel of je kan persoonlijk, ter plaatse, komen invoelen. De meeste mensen reageren lichamelijk op het stuk en weten zo welk stuk geschikt voor hen is. Op deze manier is de keuze heel persoonlijk en kan je uit meerdere kiezen. 
Weet je het niet goed, dan kan steeds advies vragen. Aan de hand van een aantal vragen kan ik je steeds helpen bij je keuze.

Kies je voor een op maat gemaakt stuk, dan zal wat je verlangt en de werking die je verkiest besproken worden. Alle afgesproken kristallen zullen in de orgonite aanwezig zijn. Doch het uiteindelijke uitzicht en de uiteindelijke werking zal je pas weten wanneer de orgonite af is. 
De energie van kristallen is geen exacte wetenschap. Sommige kristallen werken sterker door dan andere. Dit kan variëren. 
Het is ook mogelijk dat je een tijdje moet wachten vooral je stuk kan gemaakt worden. Orgonite maken is seizoensgbonden. 
Er wordt een supplement gevraagd voor op maat gemaakte stukken. 

Vragen rond beschikbaarheid

Je kunt informeren of er nog reserves zijn die niet online staan of kijken of vergelijkbare producten beschikbaar zijn.

Neem contact op om te vragen naar beschikbaarheid voor meerdere stuks.
Van sommige stukken zijn er steeds reserves aanwezig.

Er wordt seizoensgebonden orgonite gemaakt. Meestal zijn er reserves en wordt er regelmatig bijgevuld, doch het is mogelijk dat sommige stukken uit voorraad gaan.
De beste seizoenen om orgonite te maken zijn het voorjaar en het najaar. Dan worden er nieuwe orgonites gemaakt en de voorraad aangevuld. 

Vragen rond toepassingen

Orgonite kan helpen bij het verminderen van de negatieve effecten van elektromagnetische straling

Orgonite kan de omgevingskwaliteit verbeteren omdat ze de negatieve orgone energie gaat omzetten in positieve orgone energie of chi, de trillingsfrequentie van je omgeving gaat verhogen en de energetische werking van de gebruikte kristallen gaat versterken en verspreiden.  Dit gaat een positieve impact hebben op alles en iedereen binnen het bereik van de orgonite. 

Orgonite kan stressverlichting bieden door de positieve energie die het genereert. De juiste keuze van orgonite is hier van belang. U kiest dan het beste een orgonite die rustgevend aanvoelt met een sterke aarding.  Vraag advies. 

Er wordt beweerd dat orgonite kan helpen bij het verminderen van pijn, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben.
De oorzaak van de pijn is belangrijk. Is het bijvoorbeeld een gevolg van overmatige spanning, dan kan een orgonite soelaas bieden. Zijn er anatomische, fysiologische, chemische problemen dan zal de impact van een orgonite minimaal zijn. 
Wat wel zeker is, is dat een orgonite je energetische centra beter zal doen werken én dit is de basis van het goed functioneren van je lichaamsprocessen. 

Sommige mensen melden verbeteringen in slaapkwaliteit bij het gebruik van orgonite, maar individuele ervaringen kunnen variëren.
Ook hier is de oorzaak van het slaapprobleem belangrijk.
Is het ten gevolge van electrosmog of aardstralen, dan zal een orgonite helpen. 
Zijn er andere oorzaken, vb. een slechte levensstijl zoals overmatige eten of veel schermtijd voor het slapen, dan dient daaraan gewerkt te worden. 
Wens je een orgonite op je slaapkamer, kies voor de shungite reeks of neem een orgonite met een rustgevende energie. Vraag gerust advies. 

Voor op de slaapkamer kies je het beste een orgonite met een neerwaartse energie die sterk rustgevend werkt.
In de webwinkel staat bij elk stuk de energetische werking beschreven.
Heb je graag advies? Je kan me contacteren. 

Voor in de leefruimte kan je alle kanten op. De vraag is hoe de sfeer vooral is en en wat de inwonenden het meeste nodig hebben. 
Aan de hand hiervan kan je voor een bepaalde orgonite opteren. 
In de webwinkel staat bij elk stuk de energetische werking beschreven.
Heb je graag advies? Je kan me contacteren. 

Voor in de werkruimte kan je voor verschillende opties gaan.
De energetische kenmerken die goed bij een werkruimte passen zijn opwaartse verhelderende energieën die focus geven en die toch ook overdadige spanning laten afvloeien.
Beschermers tegen electrosmog zijn aangeraden omwille van de gebruikte toestellen (pc, gsm).
In de webwinkel staat bij elk stuk de energetische werking beschreven.
Heb je graag advies? Je kan me contacteren. 

Voor het juiste amulet is het goed te weten wat je nodig hebt.
Elk amulet heeft een aantal eigenschappen die sterk naar voor komen. 
Sommige amuletten geven sterke ontspanning, sommige zijn sterk healend, andere zorgen voor balans, enz..
De kernwoorden en de energie staan steeds bij het amulet beschreven.
Heb je graag advies? Je kan me contacteren. 

U kan ook steeds ter plaatse komen invoelen. Steeds op afspraak. 

Vragen rond spiritualiteit

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die vaak worden geassocieerd met bepaalde kleuren, emoties en fysieke functies. Er zijn veel verschillende manieren om chakra’s te openen. Het gebruik van de juiste orgonite gaat een directe positieve invloed hebben op de werking van je chakra’s.
Op welke chakra’s je orgonite gaat inwerken is afhankelijk van kristallen die in de orgonite zitten.
Kijk naar de beschrijving van de stukken. Je vindt er steeds een opsomming van de gebruikte kristallen.
De kleuren van de kristallen komen bijna altijd overeen met de chakra.
Lees meer 
https://orgonite.be/kristallen-belang-en-invloed-werking-orgonite/


Spirituele groei is een proces van het ontwikkelen van je bewustzijn en het verhogen van je verbinding met het hogere zelf. Het is een reis van zelfonderzoek, zelfverwerkelijking en het vinden van je levensdoel.

Er is een verband tussen spirituele groei en een hogere trilling. Naarmate je spiritueel groeit, verhoogt je trilling. 

Bij een hogere trilling kom je in een staat waarin je je gelukkiger, gezonder en meer verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen. Het is een staat van vreugde, liefde en harmonie.  

Een orgonite heeft een heel hoge trillingsfrequentie. Door resonantie gaat je lichaamsfrequentie meetrillen met de frequentie van de orgonite. Op deze manier wordt je trilling eenvoudig en doeltreffend verhoogd en zal dit je spirituele groei bevorderen. 

Ja, omwille van volgende factoren:

 • Het verminderen van elektromagnetische straling:
  Elektromagnetische straling wordt geproduceerd door apparaten zoals mobiele telefoons, wifi-routers en magnetrons. Orgonite kan door zijn hoge trillingsfrequentie en zijn magnetisch veld, de negatieve effecten van deze straling verminderen of harmoniseren.
 • Het verbeteren van de omgevingskwaliteit:
  Orgonite kan de omgevingskwaliteit verbeteren omdat ze de trillingsfrequentie van je omgeving gaat verhogen. Ze gaat negatieve frequenties harmoniseren of omzetten in positieve frequenties.
  Bovendien zal een orgonite de energetisch werking van de gebruikte kristallen versterken en verspreiden. Dit gaat een positieve impact hebben op alles en iedereen binnen het bereik van de orgonite. 
 • Het bevorderen van harmonie en welzijn: 
  Orgonite heeft een directe impact op het persoonlijk welzijn en op het welzijn van dieren. Hij gaat je bescherming bieden, je trillingsfrequentie verhogen, je chakra’s harmoniseren waardoor je levensenergie of je chi beter gaat stromen. 
 • Positieve impact op de plantengroei:
  Resultaten van orgonite in combinatie met planten zijn opzienbarend. De planten groeien beter, zijn kwalitatief beter en bevatten ook meer voedingsstoffen.  Voor de grote buitenruimte is de combinatie van een basalttoren met een orgonite schijf een absolute meerwaarde.https://orgonite.be/orgonite-in-de-moestuin-basalt-toren/

   

Waar kan ik kopen? Hoe betalen? Factuur?

Je kan ter plaatse komen om orgonite te komen invoelen/kopen.
Het is geen echte winkel. 
Ik heb in mijn huis een kamer ingericht waar de orgonites tentoon staan.
Het is op de eerste verdieping. Met een trap.

Wens je te komen, dan is dit steeds op afspraak.

https://orgonite.be/contact/

De online verkoop staat ingesteld op België, Nederland, Frankrijk en Ierland.
Behoor je niet tot deze landen, maar wel tot de Europese Unie en wens je online te bestellen, contacteer me dan. 
Er worden geen leveringen gedaan aan niet-EU landen. 

U kan electronisch betalen via Payconiq by Bancontact of u kan cash betalen. 

Bij een online aankoop zal u samen met de bestelling uw factuur ontvangen.
Vul steeds uw BTW nummer is. 

Bij een aankoop bij mij thuis, kan u eveneens op vraag, en na betaling, een factuur krijgen.

Hoe verloopt de bezorging bij een online bestelling?

Pakketjes worden geleverd door DPD. 

Tussen aankoop en levering mag je rekenen op een termijn van ongeveer een week.

Tijdens piekperiodes kan, bij uitzondering, de levertijd sterk oplopen, soms tot 14 dagen.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Op maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag breng ik de bestellingen naar een DPD-punt.
Daar wordt het pakje door een DPD koerier opgehaald.
In het weekend zijn er geen ophalingen door DPD en worden er ook geen pakjes door DPD behandeld.

U ontvangt een track en trace code op het moment dat DPD het pakje verwerkt heeft. 
Op dit moment kan u het pakje volgen. 

Indien u een smartphone bezit, kan dit. 
U download dan de app van DPD, genoemd myDPD.(Rood met een wit blokje in)

Eens het pakje door DPD is ingescand, ontvangt u een track and trace code.
 
Wanneer je deze hebt, kan je via de DPD-app en met deze code, je adresgegevens aanpassen.

Via de DPD app kunt u de volgende zaken aanpassen

 • Uw persoonlijke gegevens: U kunt uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bijwerken. U kunt ook uw betaalgegevens bijwerken, zoals uw creditcardnummer en vervaldatum.
 • Uw bezorgvoorkeuren: U kunt uw voorkeuren voor bezorging instellen, zoals de dag en het tijdstip van bezorging. U kunt ook aangeven of u wilt dat uw pakket wordt neergezet of dat u het persoonlijk wilt afhalen.
 • Uw bezorggeschiedenis: U kunt uw bezorggeschiedenis bekijken, inclusief de status van uw pakketten, de bezorgdatum en het bezorgadres.
 • Uw accountinstellingen: U kunt uw accountinstellingen bekijken en bijwerken, zoals uw taalvoorkeur en uw notificatie-instellingen.

In principe hoeft dit niet, doch het is wenselijk indien u de status van uw pakje wenst op te volgen of indien u aanpassingen wenst te doen zoals vb aan het voorkeursadres voor de levering of het tijdstip van levering. 

Zie vorige vraag: ‘wat kan ik doen met de DPD-app’